Продукти
Гъба Булка - обща информация:
Булката, наричана още Булница, Яйченик и Ченушка (Amanita caesarea) е голяма и месеста базидиева гъба от род Мухоморка. Младата гъба има формата на яйце, покрита в бяло було. По-късно то се пропуква и разкрива гладката оранжевочервена до червена повърхност на гуглата. Върху гуглата често остават парчета от бялото було, а около долната част на стъблото се образува голяма и торбеста волва. Месото, пластинките и пънчето на булката гъба са жълти. Споровата маса е бяла. Булката е много добра и вкусна ядлива гъба. При събиране трябва да се внимава булката да не се сбърка с отровната червена мухоморка (Amanita muscaria). Месото, пластинките и пънчето на булката гъба са жълти, а на червената мухоморка – бели. Когато плодното тяло е съвсем младо и има формата на яйце, или топче, лесно се сбърква с други видове мухоморки от същата възраст.
Произход - България
Видове - прясна и замразена
Култивиране - горски
Сертифициране - IFS, ISO 9001 и 22000
Достъпност:
- цяла- I-во качество
- цяла- II -ро качество
Опаковка за замразени/ IQF - 6-10кг кашон и по спецификация или опаковка на клиента