Продукти
Майска гъба /TRICHOLLOMA GAMBOSUM/
- обща информация:
Шапката достига до 10 cm в диаметър. В ранна възраст е полукълбовидна, понякога леко конична, с подвит навътре ръб, а в напреднала възраст е плоска, понякога вълновидно нагъната. Кожицата е нежна и матова, почти бяла, охрено-кремава до сметановожълта на цвят. Пънчето е цилиндрично или леко бухалковидно, късо и месесто. На цвят е белезникаво до охрено-жълто. Месото е плътно, бяло, има силен мирис на брашно и е приятно на вкус. Счита се за една от по-вкусните гъби и е подходяща за консумиране както прясна, така и консервирана, а и за приготвяне на всякакви ястия. Среща се през април – юни на открити слънчеви и тревисти пространства, в това число по светли поляни, горски покрайнини, паркове и градини. Расте изобилно, както самостоятелно, така и на групи или самодивски кръгове.
Произход - България
Видове - прясна, замразена и сушена
Култивиране - горски
Сертифициране - IFS, ISO 9001 и 22000
Достъпност:
- I-во качество - цяла
Опаковка за замразени/ IQF - 6-10кг кашон и по спецификация или опаковка на клиента